tempheader

Trekhaken

Het gebruik van de auto wordt steeds veelzijdiger, zowel zakelijk als voor privégebruik: van vakantie tot buitensportactiviteiten. De trekhaak is hiervoor een onmisbaar accessoire. Bosal biedt voor elk autotype een geschikte trekhaak: voor de kleinste compact car tot de meest luxueuze SUV.

Vaste trekhaken
Afneembare trekhaken
Wegklapbare trekhaken
Kabelsets

Productie van een trekhaak

Bij het ontwikkelen en produceren van trekhaken komt een hoop kijken. Trekhaken zijn complexe producten die aan strenge eisen moeten voldoen. Het begint met het maken van een tekening en eindigt bij u onder de auto.

Trekhakenontwerpen worden gecreëerd met behulp van geavanceerde industriële tekenprogramma's als CAD. Het gebruik van deze virtuele programma's maakt het mogelijk om verschillende simulaties en analyses uit te voeren. Tijden deze test worden onder andere de positie van de brandstoftank en de capaciteit van de kreukelzone tijdens een ongelijk gesimuleerd.
Trekhaken zijn veiligheidsgerelateerde producten die bij Bosal altijd voldoen aan de strenge eisen die gesteld worden door de automobielfabrikanten ten aanzien van bijvoorbeeld bevestigingspunten. Iedere trekhaak is Europees typegoedgekeurd en per uitvoering worden exacte specificaties opgesteld waarin wordt vastgelegd voor welke auto en voor welk gebruik de trekhaak geschikt is.

Bosal Productie TrekhaakNadat de tekening klaar is kan er begonnen worden met de productie van de trekhaak. Bosal is sterk in verticale integratie van het productieproces, iets dat zoveel betekent als het zelf uitvoeren van de productie van staal tot trekhaak. Deze verticale integratie maakt het mogelijk om de beste kwaliteit trekhaken te leveren. De trekhaken van Bosal worden samengesteld uit hoogwaardige staalsoorten. Het productieproces is bijna volledig geautomatiseerd.

Voordat de trekhaak onder de auto gezet kan worden moeten deze eerst grondig en uitvoerig getest worden. Elke trekhaak moet namelijk aan strenge richtlijnen voldoen om een Europese typegoedkeurig te krijgen. Deze tests vinden voor een groot deel bij Bosal plaats.

Montage van een trekhaak

Voor professionele montage van de trekhaken is er een groot aantal Bosal Trekhaakspecialisten te vinden in Nederland. Voor meer informatie kunt u kijken op www.trekhaak.nl.

Afdrukken  
Afdrukken